Obnovite stare kose oblačil s pomočjo vezenine iz perlic

V tokratni ustvarjalni ideji bomo pokazali, kako lahko v manj kot eni uri okrasite oblačilo s perlicami, v obliki motiva češnje. Z vezenino lahko okrasite suknjiče, puloverje, jopice, nakupovalne vrečke, tekstilne nahrbtnike in torbe, hlače, copate,... in še in še tekstilnih izdelkov. Naj stara oblačila ponovno zaživijo.

Pripravite kos oblačila, ki ga želite okrasiti. 

Suknjič iz jeansa

Skozi šivanko napeljite najlonsko nit (laks) tako, da dobite dvojno nit. Konec niti trikrat zavozlajte, da nastane t.i. "trojni vozel". Izberite mesto na oblačilu, ki bi ga radi okrasili in speljite šivanko skozi hrbtno stan blaga. Pripravite 7 rdečih perlic. Z vezenjem začnite na sredini češnje, tako da nanizate 1 rdečo perlico na najlonsko nit in jo zašijete. Okrog sredice, drugo za drugo, zašijte šest rdečih perlic. Ko ste prišili zadnjo perlico, naredite vozel na hrbtni strani blaga. Na enak način izdelajte drugo češnjo.

Izdelava češnje

Steblo izdelate tako, da pripravite 6 zelenih perlic. Perlice prišijete v ravni vrsti eno za drugo. Za list pripravite 7 perlic in jih, eno za drugo, prišijete v obliki lista. Pri drugem steblu postopek ponovite. Ko prišijete zadnjo perlico, naredite vozel na hrbtni strani blaga.

Izdelava stebla in listov

Na suknjič prišijte poljubno število češenj. Lahko se poigrate tudi z drugimi motivi. Svetujemo, da izdelke, ki ste jih okrasili z vezenino iz perlic perete obrnjene, po možnosti v vrečki za pranje perila, na programu za občutljivo perilo.

Končni izdelek

 

Želite več informacij?
Kontaktirajte nas! Z veseljem vam bomo pomagali!

 

 

Za izdelavo boste potrebovali: