Družinska ustvarjalna ideja za jesensko ustvarjanje.

Ali se tudi vi sprašujete kako izrezati in okrasiti tisto veliko, oranžno bučo, ki jo že od pomladi negujete na vašem vrtu? Za vas smo pripravili nekaj napotkov, motivov in seznam orodja, ki vam olajša izrezovanje in krašenje buč. Izrezovanje buč je bolj zabavno, če pri njem sodeluje cela družina. Mlajši otroci lahko, pod vašim vodstvom, odstranjujejo semena in izrezujejo manj zahtevne motive. Pa začnimo z družinskim ustvarjanjem!

Izbrani motiv natisnite na papir v primerni velikosti za bučo, ki jo želite izrezati.

Strašna buča 1Strašna buča 2Strašna mačkaStrašen netopir

 

S pomočjo olfa noža odrežite vrh buče, glede na motiv in njegovo velikost.

Odstranjevanje vrha

Odstranite semena in del mesa s pomočjo velike žlice. Semena lahko posušite in si pripravite okusen prigrizek, meso buče pa je okusno v juhah, zavitkih, pitah,...

Odstranjevanje semen

Motiv položite na bučo in ga s pomočjo risalnih žebljičkov pritrdite nanjo. Risalne željičke pritrdite na tisti del motiva, ki ga boste izrezali, da ne ostanejo luknjice na buči, ko žebljičke odstranite. Pri prerisovanju motiva na bučo si pomagajte z okroglo konico za embosiranje, ki je v kompletu skalpela WEDO.

Prerisovanje motiva

S pomočjo skalpela in nožkov za linorez previdno izrežite motiv. V kolikor ste uporabili naše predloge, izrezujte dele, ki so pobarvani v črno.

Izrezovanje

Ko je vaša buča izrezana, jo postavite na vidno mesto, vstavite vanjo čajno lučko z LED baterijo, počakajte na temo in občudujte umetnino, ki bo žarela v mraku.

Izrezana buča

 

 

Želite več informacij?
Kontaktirajte nas! Z veseljem vam bomo pomagali!

 

 

Za izdelavo boste potrebovali: