Ročno porisan lonček, za lepši začetek dneva.

Jutranja kava in čaj sta naš vsakodnevni ritual, ki nas napolnita z energijo. S pomočjo flomastrov za steklo in porcelan Marabu Porcelain & Glas Painter, lahko tudi vi unikatno porišete svoj lonček iz keramike. Risanje s flomastri za steklo in porcelan je zabavno, in primerno za družinsko ustvarjanje - tudi z najmlajšimi otroki. Poleg keramičnih lončkov lahko porišete tudi druge predmete iz stekla in porcelana.

Pred ustvarjanjem si nadenite lateks rokavice, da se z golimi rokami ne dotikate površine lončka, ker bo poslikava, zaradi prstnih odtisov in loja, slabše obstojna. Lonček iz porcelana operite, temeljito obrišite s suho krpo in očistite z alkoholom.

Lonček iz porcelana očistite pred risanjem.

Zaprt flomaster pred uporabo vsaj 60 sekund temeljito tresite. Flomaster odprite in ga aktivirajte tako, da njegovo konico najmanj 15x počasi in nežno pritisnete ob podlago. Flomaster je aktiviran, ko priteče barva na konico. Pred risanjem po lončku preizkusite flomaster na papirju.

Flomaster pred risanjem aktivirajte.

Izbranemu motivu najprej narišite obrobo in ga nato pobarvajte z izbranimi barvami. Flomaster med barvanjem občasno nežno pritisnite ob podlago in ga po uporabi zaprite. Pazite, da ne porišete prostega roba kozarca, ker barva ni namenjena uživanju.

Risanje

Pred utrjevanjem v pečici naj se lonček vsaj 4 ure suši na sobni temperaturi. Utrjevanje v pečici poteka na naslednji način: poslikan lonček položite v ohlajeno pečico. Prižgite pečico in nastavite temperaturo na 160° C. Poslikavo 30 minut utrjujte v pečici, vendar se čas utrjevanja šteje šele od trenutka, ko lučka za temperaturo na pečici ugasne. Po končanem utrjevanju odprite vrata pečice in počakajte, da se lonček ohladi. Tak način utrjevanja barv poskrbi, da je lonček pralen tudi v pomivalnem stroju do temperature 50° C.

Končni izdelek

Po zgoraj opisanem postopku lahko s flomastri Marabu Porcelain & Glas porišete tudi druge izdelke iz porcelana in stekla.

Porišete lahko tudi steklene kozarce.

Želimo vam veliko ustvarjalnega navdiha!

 

Želite več informacij?
Kontaktirajte nas! Z veseljem vam bomo pomagali!

 

 

 

Za izdelavo boste, poleg flomastrov Marabu Porcelain & Glas Painter potrebovali: