Marmorirana jajca iz stiropora za pomladno vzdušje

Tehnika marmoriranja je zabavna in preprosta tehnika, ki je namenjena družinskemu ustvarjanju. Z marmornimi vzorci lahko okrasite skoraj vsak predmet in skoraj vse materiale - jajca in kroglice iz plastike, steklo, les, papir, izpihana jajca, dekorativen tekstil, sveče ter stiropor. Svetujemo, da so predmeti, ki jih želite marmorirati svetlih odtenkov (bela in pastelni odtenki), da se intenzivnost barv ohrani. Barve za marmoriranje Easy marble so izdelane na osnovi organskih topil in se na dotik posušijo v 15 minutah.

Pripravite primerno posodo za marmoriranje, ki mora biti dovolj velika, da lahko vanjo predmet popolnom potopite in jo napolnite z vodo. Posoda, ki jo izberete naj bo namenjena samo marmoriranju, ker je po uporabi ni mogoče popolnoma očistiti. V kolikor se vam barve polijejo, jih odstranite z razredčilom ali terpentinom. Da se izognete madežem na rokah in oblačilih, svetujemo uporabo rokavic in predpasnika. Pripravite si tudi kos stiropora, da boste nanj odlagali sveže marmorirana jajca. 

Rokavice za zaščito rok

V izbrano posodo natočite toliko vode, da lahko stiroporna jajca popolnoma potopite vanjo.

Posoda za marmoriranje napolnjena z vodo

Stiroporno jajce nataknite na leseno paličico za ražnjiče. Postopek marmoriranja je, zaradi sušenja barve, potrebno opraviti čim hitreje. V pripravljeno posodo z vodo nakapljajte barvo za marmoriranje. Priporočamo 2 do 3 barvne odtenke. Vsak dodaten uporabljen odtenek poveča pestrost vzorca.

Barve za marmorianje

Kapljanje

S pomočjo lesene paličice barve razvlecite v želeni vzorec.

Vzorčenje

Jajce počasi potopite v vodo in ga nato hitro izvlecite.

Priprava jajca

Potapljanje jajca

Vzorčenje

Preden ponovite postopek marmoriranja, morate s pomočjo pole papirja z vodne gladine odstraniti vso preostalo barvo. Morebitna preostala barva namreč preprečuje enakomerno razporeditev nove barve.

Sušenje izdelkov

Ko se jajca posušijo, jih po želji dodatno okrasite s trakovi, bleščicami, položite jih v agavino volno ali rafijo,... naj poskrbijo za pomladno okrasitev doma.

Marmorirana dekoracija

 

 

Želite več informacij?
Kontaktirajte nas! Z veseljem vam bomo pomagali!

 

Za izdelavo boste potrebovali: