Ustvarjalna ideja za deževne dni

Simpatični kaktusi so čudovita ustvarjalna ideja za vse tiste, ki bi se radi preizkusili v tehniki suhega polstenja. Suho polstenje je starodavna tehnika, pri kateri oblikujemo različne oblike s pomočjo igle za polstenje. Iglo zabadamo v kosme prave, ovčje volne, ki smo jih položili na primerno podlago. Tehnika ni zahtevna in je, ob pazljivosti zaradi ostre igle, primerna tudi za starejše otroke. Končni izdelki so prijetni na pogled in so primerni tako za darilo kot za dekoracijo doma, učilnice, igralnice in izložbe.

Pripravite kupček zelene, prave, ovčje volne. Izdelali boste kaktus okrogle oblike, zato kupček deloma oblikujte v kroglo. Pripravljen kupček položite na podlago za polstenje.

Korak 1

S polstenjem začnete tako, da zabadate iglo v hitrih, navpičnih gibih, v pripravljeni kupček volne. Dodajajte kosme volne in polstenje ponavljajte tako dolgo, dokler ne dobite želene oblike izbranega kaktusa. Pazite, da se med delom ne nabodete na iglo za polstenje!

Korak 2

Za oblikovanje kaktusa uporabite različne odtenke zelene, lahko tudi rjavkaste in bež odtenke prave, ovčje volne. Tako boste izdelali realističen izdelek. 

Korak 3

Polstenje je dolgotrajen postopek, zato ne obupajte. Verjemite, da bo z dodajanjem volne med polstenjem, tudi vaš kaktus dobil bolj polno obliko.

Korak 4

Pri delu si lahko pomagate s fotografijo naših končnih izdelkov, s fotografijami kaktusov ali z opazovanjem živih rastlin.

Korak 5

Z uporabo kontrastnih barv in izdelavo podrobnosti, bo vaš kaktus kot pravi!

Korak 6

Ko ste z obliko kaktusa zadovoljni, prilepite vanj bucike namesto bodic in ga "posadite" v glinen, cvetlični lonček.

Korak 7

Vsak kaktus ima svoje značilnosti in barvne odtenke. Kaktus na levi je izdelan iz kombinacije zelene in bele, prave, ovčje volne. Kaktus na sredini je izdelan iz zelene in nekaj rjave, prave, ovčje volne. Tretji kaktus na desni smo izdelali iz zelene, prave, ovčje volne, ki smo ji dodali nekaj kosmov modre.

Korak 8

Želimo vam veliko veselja pri suhem polstenju!

 

 

 

 

Želite več informacij?
Kontaktirajte nas! Z veseljem vam bomo pomagali!