Odlična ideja za družinsko slikanje!

S prstnimi barvami sodeluje pri slikanju cela družina. Izdelane so bile z mislijo na otroke. Spodbujajo otroško domišljijo in so odlična izbira za ustvarjalno darilo.

 

 

Eden boljših občutkov je, ko doma obesimo sliko, ki smo jo naslikal sami ali z družino. Prstne barve Marabu in Eberhard Faber so idealen pripomoček za družinsko slikanje, ker združujejo preprosto in varno uporabo, z veliko zabave! Ali ste vedeli, da slikanje z njimi tudi pomirja in zato pravimo, da učinkujejo terapevtsko? Prstne barve so pogosto prvi ustvarjalni material s katerim se srečajo otroci. Ker so nestrupene in se preprosto odstranijo z rok in oblačil, so zelo primerne tudi za uporabo v vrtcih in šolah.

 

Pripravite platno, maskirni lepilni trak in prstne barve Eberhard Faber ali Marabu. Lepilni trak prilepite na platno v izbranem vzorcu.

Platno porišite s prsti, ki jih pomakate v prstno barvo. Poigravajte se s slikanjem s prstno blazinico, s celim prstom, … Ali uporabite celo dlan in jo odtisnite kot štampiljko. Vse barvne odtenke lahko med seboj tudi poljubno mešate.

Ko se barve posušijo, lepilni trak odlepite in občudujte umetnino, ki nastane.

Vse ostanke prstnih barv in drznega slikanja enostavno sperete z vseh gladkih površin in kože. Iz večine tkanin lahko madeže takoj izperete z ročnim pranjem v HLADNI milnici (tkanine na katerih so zasušeni madeži prej namočite v MRZLI vodi). 

Izdelajte več umetnin in pripravite domačo razstavo. S prstnimi barvami je ustvarjalna zabava zagotovljena!

Želite več informacij?
Kontaktirajte nas! Z veseljem vam bomo pomagali!

 

Za delo boste, poleg časopisnega papirja za zaščito delovne površine, potrebovali: