Čudovita mandala izdelana s pomočjo šestila

Mandale so podobe sestavljene iz različnih vzorcev, ki se med seboj harmonično povezujejo in dopolnjujejo. Risanje in barvanje mandal je za marsikoga prijetno koriščenje prostega časa, ker pomirja in sprošča, in je namenjeno tako otrokom kot odrasilm. V tokratno ustvarjalno idejo smo umestili mandalo s cvetličnim vzorcem, ki smo jo narisali s pomočjo šestila. 

(Za risanje mandale bomo uporabili hitro nastavljivo šestilo, ki zaradi svoje zasnove ohranja izbrane razdalje in 2 čudovita kompleta flomastrov.

Materiali

Pri risanju mandale bo oporna točka modra točka na fotografiji. To je točka v katero zapičite konico šestila. Z rožnato barvo bodo označene krožnice, ki jih v tej točki s šestilom narišete. pa začnimo!

S pomočjo ravnila odmerite s šestilom 10 cm.

Prvo merjenje

Zapičite šestilo na sredino papirja (modra točka) in narišite krožnico (rožnata točka).

Korak 1

S pomočjo ravnila odmerite s šestilom 5 cm. Od tega koraka naprej razdalje na šestilu ne spreminjajte. Zapičite šestilo v modro točka in narišite manjšo krožnico (rožnata točka).

Korak 2

V naslednjem koraku zapičite konico šestila v modro točko in narišite krožnico (označena z rožnato barvo). Ta korak 6x ponovite.  Korak 3

Konico šestila zapičite v modro točko, ki je označena na spodnji fotografiji in narišite polkrožnico (označena rožnato). Ta korak 6x ponovite.

Korak 4

V zadnjem koraku narišite polkrožnice (označene z rožnato barvo), da zaključite cvetove rož.

Korak 5

Mandala, ki ste jo narisali je sestavljena iz velikih, simetričnih rož, ki kličejo po barvanju.

Narisana mandala

Mandalo lahko pobarvate z različnimi pisali (flomastri, barvice, gel rolerji, ...). Lahko jih porišete z vzorci ali v celoti pobarvate. Mi smo za mandalo kombinirali šolske flomastre, markerje z bleščicami in zlato akrilno barvo.

Barvanje mandale

Narisane in pobarvane mandale so samosvoje umetnine, ki jih lahko uokvirite in z njimi okrasite dom ali jih podarite kot darilo.

Mandala

 

 

Želite več informacij?
Kontaktirajte nas! Z veseljem vam bomo pomagali!