Ruta, pri poslikavi katere lahko sodeluje vsa družina!

Lahke, velike, bombažne rute, so praktični sopotniki na plaži, ob jezeru ali na pikniku. Z njimi se ogrnemo, obrišemo, naredimo senco ali na njih posedimo. Z barvami za tekstil in širšim čopičem, si svojo, unikatno, poletno ruto lahko poslikate kar sami. Povabite k ustvarjanju celo družino in pustite domišljiji svojo pot!

Izbrano belo, bombažno ruto najprej operite v pralnem stroju. Pri pranju ne uporabite mehčalca, ker le-ta oteži oprijem barve na tkanini. Delovno površino zaščitite s plastično folijo ali papirjem in pripravite pripomočke za ustvarjanje.

Pripravite barve za tekstil ali jih namešajte v lončkih. Pri mešanju barv si pomagajte z lesenimi palčkami.

Mešanje barv

Razgrnite ruto na delovno površino. S širokim čopičem zajemite barvo iz lončka in s kratkimi potezami poslikajte ruto. Prepustite se navdihu!

Poslikava

Popolnoma posušeno ruto fiksirajte 8 minut kuhinjski pečici, ki ste jo predhodno ogreli na 150° C. V kolikor kuhinjske pečice nimate, lahko za fiksiranje barv uporabite likalnik - nastavite temperaturo likalnika primerno za likanje bombaža in likalniku izklopite dovod pare. Vsak del poslikave prekrijte z bombažno krpo in ga 3 minute likajte.

Utrjevanje

Ruto poslikano z običajnimi barvami za tekstil lahko perete v pralnem stroju pri temperaturi do 60° C, ruto poslikano s kovinskimi odtenki pa pri temperaturi do 40° C. Želimo vam veliko ustvarjalnega navdiha!

Končni izdelek

 

Želite več informacij?
Kontaktirajte nas! Z veseljem vam bomo pomagali!

 

Za izdelavo boste, poleg zaščite za delovno površino in likalnika ali pečice, potrebovali: