Družinska, poletna, ustvarjalna ideja

Počitnice obožujemo, ker imamo končno dovolj časa za ustvarjanje. Naš tokratni navdih smo poiskali kar v kačjih pastirjih, ki smo jih narisali na kozarce s pomočjo flomastrov za steklo in porcelan Marabu Porcelain & Glas Painter. Risanje po steklenih kozarcih je zabavno in primerno za družinsko ustvarjanje - tudi z najmlajšimi otroki. Poleg kozarcev za pitje lahko porišete tudi skodelice iz porcelana, kozarce za vlaganje in različno steklovino. 

 

Pred ustvarjanjem si nadenite lateks rokavice, da se z golimi rokami ne dotikate površine kozarca, ker bo poslikava, zaradi prstnih odtisov in loja, slabše obstojna. Kozarec operite, očistite z alkoholom in temeljito obrišite s suho krpo.

Priprava kozarca

Aktivirajte flomaster Marabu Porcelain & Glas Painter tako, da ga vsaj 60 sekund temeljito tresete in nato njegovo konico najmanj 15x počasi in nežno pritisnete ob podlago. Flomaster je aktiviran, ko priteče barva na konico. Pred risanjem po steklu preizkusite flomaster na papirju.

 

Aktiviranje flomastra

Izbrani kozarec porišite s kačjimi pastirji. Najprej narišite telo kačjega pastirja in nato še krila. Pazite, da ne porišete prostega roba kozarca, ker barva ni namenjena uživanju.

Risanje po kozarcu

Pred utrjevanjem v pečici naj se kozarci vsaj 4 ure sušijo na sobni temperaturi. Utrjevanje v pečici poteka na naslednji način: poslikan kozarec položite  v ohlajeno pečico. Prižgite pečico in nastavite temperaturo na 160° C. Poslikavo 30 minut utrjujte v pečici, vendar se čas utrjevanja šteje šele od trenutka, ko lučka za temperaturo na pečici ugasne. Po končanem utrjevanju odprite vrata pečice in počakajte, da se kozarci ohladijo. Tak način utrjevanja barv poskrbi, da so kozarci pralni tudi v pomivalnem stroju do temperature 50° C.

Utrjevanje v pečici

Kozarci poslikani z motivom kačjih pastirjev so prava paša za oči. Poleg doma popestrijo počitniške prikolice in so nepogrešljivi na poletnih piknikih in zabavah. Veliko ustvarjalnega zagona vam želimo!

Končni izdelek

 

Želite več informacij?
Kontaktirajte nas! Z veseljem vam bomo pomagali!