Venček iz naravnih materialov je klasika kot medenjaki med prazniki

Ko pomislimo na adventni venček, imamo po navadi v mislih podobo venčka iz zelenja, ki ga okrasimo z drobnimi dodatki in prazničnimi vrvicami. Tokratni adventni venček je ravno tak - večna klasika, ki paše v vsak dom in na vsaka vrata.

Osnovo za venček iz slame prekrijte z agavino volno ali katerimkoli poljubnim zelenjem. Zelenje pritrdite na venček s pomočjo cvetličarske žice tako, da postopoma polagate zelenje in ga sproti pritrjujete z žico na osnovo. Če želite se lahko poigrate z različnimi odtenki agavine volne. Mi smo uporabili zelenje in bež agavino volno.

Pritrjevanje zelenja na osnovo

Storž pripravite na pritrjevanje tako, da mu med luske ovijete žico kot prikazuje fotografija. V kroglico iz vate prlepite žico z vročim lepilom.

Pritrjevanje žice na venček

Storže in kroglice iz vate privežite na venček. Kroglice iz vate lahko pred pritrjevanjem okrasite z ledenimi kristali, v katerih povaljate kroglico, ki ste jo pred tem namazali z lepilom.

Pritrjevanje storžev in kroglic

Ovijte venček z vrvico in prilepite z vročim lepilom dekorativne dodatke kot so Božički iz keramike, cimetove palčke, janeževe zvezde, ... 

Lepljenje dekoracije

Okrašen venček

Pritrdite podstavke za sveče. Prižgane sveče oddajajo čudovito svetlobo, vendar ne smemo pozabiti na požarno varnost - pred odhodom od doma ali spanjem, sveče pogasite.

Venček

Žareče praznike vam želimo!

 

Želite več informacij?
Kontaktirajte nas! Z veseljem vam bomo pomagali!

 

Za izdelavo boste potrebovali: