Ustvarjalna ideja za otroška praznovanja.

Ustvarjajte z otroki in izdelajte praktično držalo za svinčnike iz tulcev iz kartona. Za vas smo pripravili ustvarjalno idejo z mislijo na ponovno uporabo odpadnih tulcev, pri kateri sodeluje cela družina!

Kot osnovo za držalo uporabite katerikoli tulec – tudi rolico od toaletnega papirja ali papirnate brisačke. Okrasite ga z barvami in ustvarjalnimi dodatki in popestrite otroško pisalno mizo. Z urejeno pisalno mizo bo učenje prijetnejše.

Narežite tulce iz kartona na različne dolžine. V kolikor boste za rezanje uporabili olfa nož, ne pozabite na rezalno podlago! Narezane tulce pobarvajte z akrilnimi ali s tempera barvami.

Vaše držalo bo še bolj prisrčno, če boste kombinirali barve in barvne papirje. Za lepljenje papirja na tulce priporočamo lepilo UHU Bastelkleber ali obojestranski lepilni trak.

Ko se barva posuši poljubno okrasite tulce. Tulce lahko spremenite v prisrčne živali tako, da prilepite gibljive oči, za smrček in kožuh uporabite kosmate cofke in kosmato žico.

Iz kosmate žice in penaste gume izdelajte tipalke in krila. Penasto gumo, kosmato žico in cofke prilepite ali s pištolo za vroče lepljenje ali z UHU Bastelkleber lepilom. Zaradi nevarnosti opeklin svetujemo, da s pištolo na vroče lepljenje rokujete odrasli.

Tulce zlepite skupaj s pištolo na vroče lepljenje.

Dno podstavka za svinčnike izdelate tako, da podstavek prilepite na fotokarton z vročim lepilom. 

Ko se lepilo shladi, držalo previdno izrežite iz papirja.

Tako izdelani podstavki so prisrčen okras in ljubko darilo.

Delavnica izdelave držala iz tulcev, je primerna tudi za popestritev domačih otroških zabav. Prijetno družinsko ustvarjanje vam želimo!

Želite več informacij?
Kontaktirajte nas! Z veseljem vam bomo pomagali!

Za izdelavo držala boste, poleg tulcev iz kartona, potrebovali: