Domov Prodajni program Akcijska ponudba Ustvarjalne ideje Prodajna mesta Povezave Košara

Poslikana skodelica

Doma poslikan porcelan, ki naredi vsako skodelico kave še bolj prijetno.

Uporabljeni materiali:

Prosojne barve za steklo na osnovi umetnih smol, Obstojne reliefne paste za steklo in porcelan, Obstojne prosojne barve za steklo na vodni osnovi, Konice za natančnejše risanje, Čopiči iz umetnih dlak

 

Izbran krožnik in skodelico iz porcelana očistite z Marabu čistilom za steklo in porcelan, da odstranite morebitne ostanke prahu in prstnih odtisov. Pripravite skodelico, belo reliefno pasto za steklo in porcelan in risalno konico. Nataknite konico na reliefno pasto in preizkusite debelino črte na papirju. Z reliefno pasto rišete tako, da enakomerno pritiskate na zadnji del tube in s konico mirno drsite po porcelanu.

Ko porišete skodelico z motivom praproti počakajte, da se reliefna pasta posuši. Z zeleno barvo za porcelan pobarvajte ozadje motiva in pustite praprot belo.

Krožnik poslikajte z zeleno barvo za porcelan. Praprot narišete tako, da najprej potegnete črto za steblo in nanjo dorišete listke (prikazano spodaj).

Po želji lahko poslikate tudi rob krožnika.

Barva in reliefna pasta se posušita na dotik v približno 30 minutah. Kasnejše utrjevanje v pečici ni potrebno. Barva in reliefna pasta sta po 3 dneh obstojni tudi med pomivanjem v pomivalnem stroju, pri temperaturi do največ 40°C.

Uporabljeni materiali: Čistilo – razredčilo za GlasArt, 100ml, 1105 39 153 Marabu Porcelain, 15ml, barva mete, 1307 07 070 Kontura za steklo in porcelan, 20ml, bela, 0406 00 203 Kovinska risalna konica, 0.3mm, 0191 00 300 Čopič Marabu-Fino, okrogel, 3/0, krožnik in skodelica iz porcelana

Share on Facebook

 

Povej svoje mnenje

You must be logged in to post a comment.

www.antus.si   |   pravna obvestila   |   avtor   |   torek, 1.12.2020