Domov Prodajni program Akcijska ponudba Ustvarjalne ideje Prodajna mesta Povezave Košara

Dekoracija kuhinje


Uporabljeni materiali:

Šablone za risanje in barvanje, Akrilne barve Marabu BasicAcryl, Mat barve za poljubne podlage Decormatt Acryl, Ploščati trši ščetinasti čopiči, Čopiči iz umetnih dlak.

Za večjo toplino doma in sproščeno počutje si poslikajmo puste stene s preprosto tehniko šabloniranja. Tehnika je res preprosta in se jo lahko lotijo tudi največji laiki. Učinek pa je izjemen


Z odpadnim papirjem ali plastično folijo zaščitimo tla. Odstranimo premakljivo pohištvo.S krep trakom zaščitimo okrasne letvice, robove vrat, radiatorje oz. vse, kar ne želimo pobarvati. S krep trakom tudi označimo višino, do katere bomo barvali in naredimo ravno črto. Steno na označenih mestih pobarvamo z zeleno barvo. Za starinski videz lahko mokro barvo malo zbrišemo s suho krpo, da dobimo neenakomeren nanos barve.

Ko se zelena barva posuši, pričnemo z delom s šablono. Šablono s pomočjo krep traku pričvrstimo na zid, da se ne premika. Na paleto ali krožnik nanesemo belo akrilno barvo. V barvo namočimo čopič za šabloniranje in ga malo “obrišemo” na suhem delu krožnika, da na čopiču ni preveč barve. S tem poskrbimo za to, da nam barva ne uhaja pod šablono. Če želimo intenzivno barvo, raje nanesimo barvo večkrat po malem, kot pa naenkrat veliko. S čopičem za šabloniranje barvo nanašamo s tapkanjem pravokotno na šablono. Ko pobarvamo celo šablono, odlepimo krep trak in šablono premaknemo na novo mesto.Pazimo, da s šablono ne pokrijemo mokre barve in razmažemo vzorca. Včasih postane šablona že preveč umazana od barve. Takrat jo nežno operemo pod tekočo vodo in temeljito posušimo z obes strani. Ne drgnemo s krpo, ker lahko poškodujemo detajle šablone. Ko je šablona suha, delo nadaljujemo in ponavljamo postopek, dokler ni po naši želji poslikana cela stena.

Ko zaključimo delo s šablono, šablono in čopič operemo ter posušimo. Pregledamo vzorec, popravimo napake in izdelamo detajle.

Odstranimo zaščitni krep trak, talno zaščito in pomijemo kapljice barve, ki so ušle mimo zaščite. Postavimo nazaj pohištvo, si skuhamo dober čaj in uživamo v čudovitem novem ambientu.

Uporabljeni materiali in pripomočki:
Šablona Marabu, 33 x 33cm, plesoče rože (0277 00 006); Marabu BasicAcry, 225ml, listno zelena (1200 25 282); Marabu BasicAcryl, 80ml, bela (1200 04 070); Decormatt, 15ml, srednje rumena (1401 39 021); Čopič Marabu-Robust, ploščat, 75 (0152 00 075); Čopič Marabu-Robust, okrogel, 14 (0151 00 014); Čopič Marabu-Fino, zaobljen, 4 (0192 00 004); Lepilni trak krep Tesa, 25mmx50m (AN-D09-6)
Share on Facebook

 

Povej svoje mnenje

You must be logged in to post a comment.

www.antus.si   |   pravna obvestila   |   avtor   |   sreda, 23.10.2019