Domov Prodajni program Akcijska ponudba Ustvarjalne ideje Prodajna mesta Povezave Košara

Pustna očala

Izdelajte si pisane maske in dodatke za najbolj norčav dan v letu!

Uporabljeni materiali:

Penasta guma, Univerzalna lepila, Škarje, Elastičen laks, elastična vrvica, Svinčniki, nastavki, Mat barve za poljubne podlage Decormatt Acryl, Filc

 

Iz penaste gume izrežite pustna očala. Pomagajte si s priloženimi šablonami (skica1 , skica2 , skica3 ), lahko pa ustvarite drugačne oblike, popolnoma po svoji želji.
Mi smo naša pustna očala okrasili s koščki različnih barv penaste gume, vi pa lahko nanje z lepilom Mekol lepite različne dodatke kot je perje, bleščice, filc,…
Lahko jih pobarvate z akrilnimi barvami Marabu Decormatt Acryl, barvami v plastenkah Marabu Glitter Liner ali Metallic Liner, z lakirnimi flomastri Marabu Brilliant Painter ali Deco Painter,…
Ko se lepilo in barve posušijo, na pustna očala privežite prozorno elastično vrvico.
Pustna očala “Harlekin”
Uporabljena je šablona podolgovatih očal s skice 2. Osnovo izrežite iz bele penaste gume. Nanjo z Mekolom lepite koščke penaste gume z bleščicami v treh različnih odtenkih. Ko je lepilo popolnoma suho, na konce očal pritrdite prozorno elastično vrvico. Pomagajte si s šivanko.
Pustna očala “Metulj”
Pomagajte si s šablono s skice 3. Očala v obliki metulja izrežite iz penaste gume z bleščicami. Krogce lahko izrežete tudi s pomočjo pisarniškega luknjača za papir. Prilepite jih z Mekolom in na koncu pritrdite elastično vrvico.
Pustna očala “Milni mehurček”
Pri izdelavi teh očal uporabite zaokroženo šablono s skice 2. Iz modrih, belih in zelenih odtenkov penaste gume izrežite različne velikosti krogov. V neenakomernem vzorcu jih prilepite na osnovo. Za poseben učinek lahko dodate kakšen krog iz penaste gume z bleščicami.
Pustna očala “Kos”
Iz bele penaste gume izrežite obliko očal s skice 1 in trikotnik v obliki kljuna. Očala v dveh slojih pobarvajte s črno akrilno barvo Marabu Decormatt, na kljun pa prilepite rumen filc. Kljunček prilepite na očala in po potrebi obrežite okoli odprtine za oči.
Uporabljeni materiali in pripomočki:
penasta guma (moosgummi), 20 x 30 cm, debelina 2 mm, komplet 20 plošč v različnih barvah (B8360099); penasta guma Moosgummi glitter, 20 x 30 cm, debelina 2 mm (H10 540…); lepilo Mekol special, 500 g, tuba (AN-D39); šolske škarje za papir, koničaste (B19210000); prozorna elastična vrvica, Φ0,5 mm, dolžina 10 m (H21 231 05); svinčnik Eberhard Faber, HB (51 10 00); Decormatt, 50ml, črna (1401 05 073); filc, 150 g, 20 x 30 cm, limonino rumen (B4170012).

Share on Facebook

 

Povej svoje mnenje

You must be logged in to post a comment.

www.antus.si   |   pravna obvestila   |   avtor   |   petek, 16.4.2021